Halkbank’ın Üreten Kadınlar Yarışması’na Başvurular 21 Ağustos’ta Başlıyor

Üreten Kadınlar Yarışması 5. Yılında

Halkbank’ın kadın girişimcileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Üreten Kadınlar Yarışması’nın beşincisi için başvurular 21 Ağustos Perşembe günü başlıyor. Bu yıl da beş farklı kategoride düzenlenecek yarışmada kazananlara nakdi ödülün yanı sıra geniş kapsamlı tanıtım desteği sağlanacak. Kazananlar, Şubat 2026’da İstanbul’da düzenlenecek törenle açıklanacak. Kadınların üretim gücünün, kalkınmanın temel taşı olduğunu belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Kadın girişimciliğini stratejik bir öncelik olarak görüyoruz” dedi.

Halkbank’ın kadınların üretim gücünü desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Üreten Kadınlar Yarışması’nın beşincisi için başvurular 21 Ağustos 2025 tarihinde başlıyor. Kadın girişimciliğini teşvik etmek ve kadınların her alanda olduğu gibi ekonomide de var olduğunu göstermek amacıyla düzenlenen yarışma, bu yıl da beş farklı kategoride gerçekleştirilecek. “Yılın Üreten Kadın Girişimcisi”, “Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci”, “Yükselen Yıldız”, “Sıfır Atık” ve “Kadın Kooperatifi” kategorilerinde dereceye giren kadın girişimcilere hem finansal ödül hem de çeşitli mecralarda tanıtım desteği sunulacak. Yarışmanın kazananları, Şubat 2026’da İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Beş yılda güçlü vizyon

Üreten Kadınlar Yarışması’nın beşinci yılında geldiği noktayı değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadınların üretime ve girişimcilik ekosistemine katılımının, ulusların ekonomik kalkınma yolculuğunda itici bir güç olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Kadınların yenilikçi bakış açıları ile iş dünyasına kattığı değer, yalnızca bireysel başarı hikâyelerini  değil, aynı zamanda ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınma yolculuğunu da şekillendirmektedir. Halkbank olarak, kadınların üretim gücünü her alanda desteklemeye devam ediyor; girişimcilik ekosisteminde daha fazla kadının yer almasını, ulusal rekabet gücümüzün en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz.”

Halkbank, kadın girişimciler için özel eğitim fırsatları sunuyor

Yarışmaya katılan kadın girişimciler, MasterClass Marka Eğitim Programı’na katılma şansı da elde edecek. İlk 100’e giren kadın girişimciler, bu program kapsamında; markalaşma, sosyal medya yönetimi, e-ticaret, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda uzman isimlerden eğitim alacak. Program aynı zamanda yeni iş birlikleri kurulmasına ve deneyim paylaşımına da fırsat sunacak.

Kadın girişimciye kesintisiz destek

Halkbank, 2021 yılından bu yana 254 bin kadın girişimciye toplam 102 milyar TL finansman sağlayarak kadınların iş dünyasındaki rekabet gücünü artırdı. Ülkemizde kadın girişimcilere sunulan finansal desteklerin yüzde 35’ini tek başına üstlenen Banka; kadın girişimcilere özel finansman çözümleri, kadın kooperatiflerine yönelik çalışmaları ve Türkiye’nin farklı kentlerinde düzenlenen Üreten Kadınlar Buluşmaları ile bu alandaki öncülüğünü sürdürüyor.

Başvurular Halkbank’ın web sitesi üzerinden yapılacak

Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri, başvurularını 19 Ekim 2025 tarihine kadar Halkbank’ın resmî web sitesi üzerinden yapabilecek. Yarışma; hisselerinin en az yüzde 50’si kadınlara ait olan işletmelere ve kadın kooperatiflerine açık olacak.

Ekonomiye katma değer sağlayan kadın girişimciler, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması ile hem marka bilinirliği kazanacak hem de işlerini geliştirme fırsatı bulacak.