Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir

90’lı yıllarda turizm sektöründe çalışan Ebru Baybara Demir’in en büyük hayali Mardin’de bir gastronomi okulu açmaktı. Birçok kültürden insanın bir arada yaşadığı bu kentin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak için yola çıktı. Neredeyse hiçbir turizm işletmesi olmayan Mardin’de, “Asla yapamazsın!” diyenlere aldırmadan kurduğu işletme, yalnızca şehrin turizm gelirlerine büyük bir katkı sağlamakla kalmadı, beraberinde bölgenin sosyal hayatını da dönüştürdü. Dünya’nın ilk 10 şefi arasında gösterilen Ebru Baybara Demir’in gösterdiği girişimcilik cesareti; gastronominin, geleneksel tarımın, coğrafi ve yöresel ürünlerin geleceğe taşınmasında etkin bir rol oynarken bölgesel kalkınmaya da büyük bir katkı sağlıyor.