Halkbank'tan KOBİ'lere 200 milyon Euro Kaynak

Halkbank, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile KOBİ ve büyük işletmelerin  finansmanı için 200 milyon Euro’luk kredi protokolüne imza attı. Protokol kapsamında firmaların yeni ve tevsi yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için 3 yılı ödemesiz olmak üzere 8 yıl vade ile kaynak sağlanacak. Krediden imalat sanayi, tarımsal sanayi, ticaret,   turizm, eğitim, sağlık, enerji, hizmet ve bilgi ve iletişim teknolojileri gibi geniş bir sektörel yelpazede faaliyet gösteren KOBİ ve büyük işletmeler yararlanabilecek. Sağlanan kaynağın 100 milyon Euro’luk kısmı aynı amaçlarla kullandırılmak üzere Halk Finansal Kiralama A.Ş’ye tahsis edilecektir.
 
Sahip oldukları yüksek itibar sayesinde uluslararası finans kurumlarıyla imzaladıkları protokollerle ekonomiye destek olduklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları söyledi:
 
“Reel sektör, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde belirlediği hedeflere ulaşabilmesinin en önemli aktörlerinden biri. Dolayısıyla reel sektörü desteklemek Türkiye’yi desteklemek anlamına geliyor. Biz de bu yaklaşımdan hareketle KOBİ’lerin kapasite artışı ve büyüme odaklı yatırımları için finansman sağlıyoruz. Avrupa Yatırım Bankası ile imzaladığımız protokol de bu anlamda bizim için büyük önem taşıyor. Protokol kapsamında sağlayacağımız kredilerle hem reel sektörün büyüme hedefiyle attığı adımlarından doğan finansman ihtiyacını hem de işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayacağız. “Üreten Türkiye’nin Bankası” olarak ülke ekonomisine desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.”
 
Büyüme hedeflerinin Türkiye’deki tüm KOBİ‘lerin desteğiyle gerçekleştirilebileceğini belirten Taşkesenlioğlu, “Büyüme hedeflerinin ülkemizdeki tüm firmalar tarafından sahiplenilmesi büyük önem taşıyor. Kullandıracağımız kredilerle biz de bu yönde bir teşvik yaratmayı amaçlıyoruz” dedi. 
 
Üst limiti KOBİ’ler için 5 milyon Euro ve büyük işletmeler için 12,5 milyon Euro olarak belirlenen kredinin yüzde 70’i KOBİ’lere, yüzde 30’u ise büyük işletmelere kullandırılırken, kaynağın %15’lik kısmı Kalkınmada Öncelikli Yörelerde faaliyet gösteren firmalara kullandırılacak.
 
Ayrıntılı bilgi için www.halkbankkobi.com.tr adresine başvurabilirsiniz.